Een bezoekje aan de trimsalon is voor bijna iedere hond aan te raden. Na een trimbehandeling zijn de honden heerlijk schoon. De vacht is weer lekker luchtig en vrij van oud los haar en nare klitten. De vachtverzorging heeft ook invloed op de gezondheid van de huid. Er zijn honden met huidproblemen, wij gebruiken dan medicinale shampoo.

Puppy

Bent u van plan een pup aan te schaffen of bent u sinds kort de trotse eigenaar van een puppy? Gefeliciteerd! U zult een boel plezier beleven aan uw jonge hond. Natuurlijk vraagt een puppy ook om liefdevolle aandacht en verzorging. Met de verzorging van de vacht, de huid, de oren, de tanden en de nagels van uw hond kunt u het best zo vroeg mogelijk beginnen. Hiervoor kunt u bij mij terecht voor een puppy-wen behandeling. Tijdens deze ontmoeting kunnen u en uw pup kennis maken met de salon. Ik geef u informatie over de verzorging van uw pup, terwijl hij of zij lekker rondsnuffelt en de verschillende verzorgingsproducten vast leert kennen.

Wassen en föhnen

Voor het wassen van uw hond maak ik gebruik van zeer goede en zachte shampoos welke een frisse en schone vacht geven. Na het wassen, wordt de vacht goed geborsteld en geföhnd. Voor het föhnen gebruik ik een zogenaamde “waterblazer”. Dit is een zware föhn die het water letterlijk uit de vacht blaast. Een schone en goed geföhnde vacht is de basis voor een perfect model.

Borstelen en kammen

De meest algemene verzorging is het borstelen en kammen van de vacht. Het dient om oude en losse haren te verwijderen, “klitten” te verwijderen en om eventuele parasieten op te sporen en te verwijderen. In de trimsalon kom je dikwijls honden tegen die te weinig, nooit of verkeerd geborsteld zijn. Het borstelen dient namelijk in laagjes van onderen naar boven te geschieden met een universeel- of pennenbostel. Daarna wordt de kam gebruikt ter controle om eventueel achtergebleven haren of knopen in de vacht te verwijderen.

Knippen

Het knippen van een vacht zien wij voornamelijk bij de langharige honden die niet verharen en waarbij de haren door blijven groeien. Denk hierbij aan de Poedel, Shih Tzu en Yorkshire Terriër.Afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden zijn er verschillende modellen mogelijk. De haren worden ingekort d.m.v. een schaar of tondeuse.

Efileren of inkorten

Met deze technieken wordt de vacht ingekort en uitgedund. Dit gebeurt met behulp van een efileerschaar en zo mogelijk plukken. De hond behoudt zijn natuurlijke model. Voorbeelden van rassen zijn de Engelse Cocker Spaniël en Golden Retriever.

Plukken / Strippen

Plukhonden hebben een ruwharige vacht, zoals de West Highland White Terriër, Border Terriër en de ruwharige Teckel. De vacht wordt letterlijk geplukt. De oude haren moeten worden verwijderd, zodat de nieuwe vacht de ruimte en de mogelijkheid krijgt zich goed te ontwikkelen. De oude haren zitten los in de haarzakjes en met de juiste pluktechniek zijn deze pijnloos te verwijderen.